- Snippen -

Intervju med Pusemamma

  • 28.06.2016, 20:00


Silje Reistad er 24 år, frilansjournalist, skuespiller og studerer på nettet. Drømmejobben er forfatter. Silje har blogget i 6 år, siden hun var 17, men ønsket å skape en ny, mer gjennomført blogg, dette ble til pusemamma.blogg.no. Hennes mest leste innlegg inneholder treningstips for latinger. Ellers er hun veldig stolt av "En pusemamma er også mamma" og "Positiv tenkning = lykkelig hverdag".

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I korte trekk, hva handler bloggen din om?

Den handler om mitt liv som en eventyrlysten og rastløs jente, ofte sett gjennom et humoristisk blikk. Samtidig er de to kattene mine Max og Sander mye med, for å bygge under det humoristiske, skape god underholdning og få leseren til å smile. Det er mitt mål!

Når og hvorfor startet du å blogge?

Jeg startet bloggen desember 2014, men begynte å blogge daglig sommeren 2015, som er et år siden. Grunnen til at jeg startet opp akkurat "Pusemamma", var at jeg ikke lenger ønsket å blogge under eget navn. Jeg ville ha en plattform med et tydeligere konsept som innbydde til mer humor og underholdning, samt personlige innlegg, tips og inspirasjon for å gi leseren en enklere hverdag. Jeg føler og håper det er plass til alt dette under konseptet "Pusemamma"!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva ønsker du med bloggen din?

Underholde andre. At de kan kikke seg inn på bloggen min daglig og bli inspirert av lyse, fine bilder, god tekst og lese noe morsomt og lett! Jeg vil inspirere andre til å følge drømmene sine, uansett hva de gjør og hvor vanskelig det er. Det gjør jeg hver eneste dag, og jeg håper det smitter :)

Hvordan balanserer du blogging i hverdagen? 

Jeg prioriterer bloggen som en jobb, og setter av mye tid hver dag. På hjemmekontoret mitt har jeg bloggperm, masse lapper, lister og hjemmelagde planer. Hver søndag lager jeg en plan for uka som kommer, noen ganger en hel måned. Hvilke innlegg skal ut, og når? Har jeg kanskje tid til to innlegg denne dagen? Den dagen skjer det mye, hvordan får jeg blogget likevel? Det hadde gått helt rundt for meg uten denne planleggingen, haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor får du inspirasjon fra?

Jeg er en rastløs person som får ideer hele tiden. Det høres kanskje ut som en luksus, men det kan bli litt mye. Jeg har side på side med bloggideer, og har sjelden problemer med å finne ut hva jeg skal blogge om. Jeg elsker å lese andre blogger, men tenker ikke så mye på inspirasjon til egne innlegg når jeg leser dem. Da bare koser jeg meg! Men det hender selvfølgelig at jeg blir inspirert, og da spesielt av: Kristina Andersen, Caroline Berg Eriksen og Voe. I tillegg digger jeg Sophie Elise og Vegard Harm, som begge er seg selv uansett hva som blir slengt etter dem. DET er inspirerende!

Føler du at du har en stemme og en påvirkningskraft på grunn av bloggen?

Ja, kanskje jeg har det? Det er mange innom bloggen min i løpet av en uke, og jeg liker å ha litt "dypere" meningsinnlegg i ny og ne. Selv føler jeg (og håper) at jeg har gode verdier, og jeg ønsker aller mest at andre skal føle at de er bra nok. Drømmen er at bloggen en dag blir såpass stor at jeg kan leve av den, og dermed ha tid til å ha en fast spalte hvor jeg hjelper leserne mine med vanskelige ting. Åh, drøm!

Hvordan er bloggverden i Norge idag? Finnes det bare rosablogger der ute?

Den er variert og spennende, og har vokst enormt på få år. Det digger jeg! Det har vært (og er) en liten utfordring rundt skatteregler og regler i bloggverdenen generelt. I tillegg til at blogg og journalistikk noen ganger sklir litt over i hverandre. Jeg digger at man kan bruke journalistiske virkemidler inn i bloggen, og tror dette kan løfte kvaliteten og troverdigheten på en blogg. (Nettopp derfor jeg studerer journalistikk via nettstudier selv) Men, det er viktig å huske at blogg og journalistikk er to forskjellige medier. Journalisten må respektere bloggeren, og omvendt. Viktig!

Er blogging akseptert i Norge idag tenker du?

Her er det fortsatt litt igjen å gå. Når du forteller andre at du er en blogger, tenker de aller fleste på rosabloggeren som reklamerer for sminke og klær annenhver dag. Ikke at det er noe galt i det, men målet er å komme dit hvor folk forstår at det finnes utrolig mange forskjellige bloggere, hvor mange ønsker å bruke bloggen til noe positivt for samfunnet. (Ja, faktisk!) Om et par år til så er vi nok der, håper jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor ser du for deg at bloggen din er om et år fra nå?

Jeg har forhåpentligvis blitt enda bedre til å skrive og ta bilder, i tillegg har jeg oftere videoer! Bloggen har nådd ut til mange flere, og tusenvis (hehe, lov å drømme) av faste lesere klikker seg inn hver dag for å få sin dose med underholdning. Hvis jeg kan drømme stort, har jeg også et samarbeid med bloggen som gjør at jeg kan leve av den. 

Hvem er drømmesamarbeidspartneren din?

Drømmen er å blogge for Side2, Nettavisen. Blogg møter journalistikk - det er jo så kult! Hvis ikke liker jeg også konseptet til United Influencers veldig godt. Av andre samarbeid hadde det vært fantastisk å få jobbe med å skrive om produkter man bruker og virkelig kan gå god for selv. Jeg er ganske kresen på produkt-samarbeid, det føler jeg er litt viktig.

Hvis du skulle solgt et produkt på bloggen din, hva hadde det vært?

Min egen bok? Hehehe, neida. Kanskje noen produkter til kattene som jeg bruker? Eller sunne matvarer? Eller kanskje skjønnhetsprodukter, filmer eller bøker som jeg plukker ut selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er ditt tips til de som vil lage sin egen blogg?

Hvis du vil lage din egen blogg, bør du gjøre det 100 %. Med mindre du bare ønsker et sted å skrive når du har noe på hjertet, selvfølgelig. Men nå tenker jeg på dette med å tørre å si at man blogger, tørre å dele bloggen med andre og stå for det man skriver der. Så må man alltid sikte mot å bli bedre, unne andre bloggere suksess og jobbe hardt!

Silje Reistad

28.06.2016 kl. 22:40
Digger siden din! Og veldig hyggelig å bli intervjuet av deg, og få dele litt bloggtanker. Heier på deg :-) !

Snippen

28.06.2016 kl. 22:41
Silje Reistad: Tusen mange takk :D Veldig hyggelig du ville stille opp! Takk, i like så :)

Janne

01.07.2016 kl. 01:58
så fin blogg du har, også så fint et intervju :)

Snippen

01.07.2016 kl. 09:59
Janne: Tusen takk! Creds til Silje for gode svar :)

hilde høgsnes

12.07.2016 kl. 16:48
Veldig morsomt og interessant intervju :)

Snippen

12.07.2016 kl. 18:29
hilde høgsnes: Så bra du likte det! Takk :)
Snippen

Mitt navn er Ola, jeg er 17 år og bor i miniatyr-Norge, Telemark. Du kan se meg med musikk på øret, med en notatbok under armen og med en eller flere ideer i hodet. Dette er mitt kreative utløp, velkommen!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits