- Snippen -

Bruk biblioteket for alt det er verdt

  • 25.05.2016, 20:00


For meg som liker å lese er biblioteket en flott ressurs. Selv om jeg som regel kjøper alle bøker jeg leser og har dem i bokhylla, er jeg ofte innom og låner bøker og. Jeg skal ærlig innrømme at jeg flere ganger har kjøpt en bok og lånt samme boka på biblioteket for at den jeg kjøpte ikke skal bli ødelagt, hehe. Livet til han gale som allerede i en alder av 16 har over 250 bøker i bokhylla. Om jeg har lest alle, nei, det har jeg heller ikke. Gal? Litt. Uansett, her er litt av det jeg lånte sist jeg var innom. 


Processed with VSCO with c6 preset

Det er nesten litt flaut, men Min Nabo Totoro blir med hjem fra biblioteket hver gang. Men filmen er så bra, og jeg vil vise den frem til alle jeg kjenner. Spesielt småsøsknene og de yngste søskenbarna mine. De har ikke sett den enda, og jeg må nok kjøpe DVDen selv, men den er visst utgått. Får nok vente til den kommer i nytt opplag, for denne vil jeg definitivt at barna mine skal se, når enn de kommer da. 

Jeg er ganske så sikker på at det ikke finnes noe film av like høy kvalitet som Avatar. Den dagen jeg så den på kino husker jeg fortsatt, og det er jo snart 7 år siden. Historien er flott og produksjonen er det beste til dags dato. Og det sier litt når dagens film ikke klarer å nå opp til denne fra 2009. Da jeg så den i hylla fikk jeg veldig lyst til å se den igjen.

Dessverre er det sjeldent jeg ser nye filmer. Ser som oftest filmer jeg har sett før, men av og til ser jeg selvfølgelig nye. I Am Number Four anbefalte en venn som jeg har ganske lik film-smak med, så dette tror jeg kommer til å bli bra. Er viktig å prøve litt nytt, om det så bare er snakk om en film, hehe. 

The Giver er en av filmene jeg har sett før, som jeg tenkte jeg kunne se igjen. Det er ikke den beste filmen jeg har sett, men den er original, interessant og spennende. 

Som jeg skrev over, låner jeg ofte bøker jeg alt har, bare for å ikke ødelegge den. Ikke at jeg ødelegger bøkene jeg låner på biblioteket, men de har slik klar plas som beskyttelse. Så nå leser jeg på Uglies. Har ikke kommet veldig langt, men liker den veldig godt så langt. 

Biblioteket er og en flott ressurs dersom jeg vil sitte å jobbe. De er veldig hyggelig de som jobber på det lokale bibilioteket. Jeg husker spesielt den gangen jeg og en venn jobbet der på utplassering og de andre i klassen tenkte at det var den kjedeligeste plassen å være utplassert på noen sinne. Men for oss var det ikke det. 

Et bibliotek er noe av det første en by/bygd må ha synes nå jeg. Og det er ikke noe så koselig som å gå fra skolen og innom biblioteket for å finne seg en god bok å lese i. Men er du den typen som ikke liker å lese, finnes det ofte og filmer der. Med dette oppfordrer jeg deg til å ta en tur innom ditt nærmeste bibliotek og finn deg noe du vil låne, om det er bøker, film eller lydbok. 

Når var du sist på biblioteket?  //  Kommer du til å ta en tur innom nå?

 

8 ting å gjøre i påskeferien!

  • 21.03.2016, 20:45


Påskeferien er i gang. Yes, nå skal jeg slappe av. Planen er og å få reist på road-trip med et søskenbarn. Livet mitt sirkler rundt det å få lappen akkurat nå. Jeg gleder meg ubeskrivelig masse til å kunne dra akkurat dit jeg vil akkurat når jeg vil. Jaja, det er nå mer enn et år til, så jeg smører meg med tolmodighet. Prøver hvertfall. 

Så det var en liten oppdatering på hva som foregår om dagen, hehe. Har du ikke mange planene og er redd for å kjede deg? Her kommer noen tips til hva du kan finne på i påskeferien. 

- Dra på Café med venner eller familie. Ta kontakt med noen du ikke har pratet med på lenge og inviter dem på café og ta en kopp kaffe. 

Mal påskeegg. Dette er en koselig påsketradisjon, om du er religiøs eller ei. Samle familien eller ein vennegjeng og mal påskeegg. Det kan og være koselig å lete etter puselabber og henge eggene på. 

Les en bok! Påskeferien er nok ferien jeg leser mest. De siste årene har jeg tatt med meg serien Vakre Skapninger og lest på hytta. Tredje bok ligger klar i år, og jeg gleder meg masse til å dykke ned i serien igjen.

- Ha film/serie-maraton. Kast deg på sofaen alene eller sammen med noen og se en film eller serie du/dere liker. I det siste har jeg digget SKAM som er en serie på NRK som er gratis. Den anbefaler jeg virkelig. 

Planlegg en road-trip. Spør noen du kjenner om de vil bli med på road-trip og planlegg så dere kan reise en helg eller i sommerferien. Kanskje dere rekker å ta en tur denne ferien og?

Sett sammen en vårspilleliste. Våren er tiden både været blir bedre og humøret blir bedre. Solen skinner og dagene frem til sommerferien suser forbi. Sett sammen en glad feelgood spilleliste til våren. Spillelister er min favoritting, for når jeg hører på den i ettertid, minner det meg om den tiden i livet mitt. 

Rydd rommet. Bruk ferien til noe produktivt og få ordnet og ryddet på rommet. Organiser skolesaker, rydd datamaskinen og sorter klærene, så er du klar for hverdagen når den kommer. Men husk å ta pauser, det er tross alt ferie!

- Lag blogg. Om du har planer eller ikke, og du liker å skrive og ta bilder og har en liten interesse/sans for design, lag din egen blogg. Jeg er så forkjemper av blogg, og alt det kan være. Gjør det til din egne lille verden og gjør den spesiell.

Håper dette var til inspirasjon, og at du fikk lyst til å finne på noe morsomt i ferien. Jeg vil gjerne høre hva dere skal i ferien og om dere dra på cafe, setter sammen en spilleliste eller lager en blogg. 

Prosjekt sommer 2015: ting å gjøre i sommer

  • 11.07.2015, 16:00


For et par dager siden, skrev jeg et innlegg om et prosjekt jeg hadde i fjor, og som jeg vil ha dere med på i år. Har du ikke fått med deg det innlegget, kan du lese det HER. Mangler du inspirasjon til hva du skal finne på? Jeg tenkte at jeg kunne dele hva jeg hadde skrevet på listen min i fjor.

- Leke ute i regnet

- Lage en sommer-spilleliste

- Ha Harry Potter-maraton

- Dødslekene-inspirert vannkrig

- Døgne med venner

- Ha en ordentlig piknikk

- Lage awesome cookies

- Sitte bakpå lasteplanet på pickupen

- Lage alkoholfri cocktail

- Treffe gamle venner

- Spise på fancy restaurant

- Lære meg å stå på Longboard

- Lage rutsjebane

- Harry-tur til Sverige

- Kjøre firehjuling

- Bake Red-Velvet kake

- Ha Chubby Bunny

- Lage is av Capri-Sonne

- Lage the ultimate sundae

- Prøve noe nytt (Jeg lærte meg å stå på longboard)


Hva har du på listen din over ting du skal gjøre i sommer?    //    Har du tatt med noen av de over?

Prosjekt sommer 2015

  • 08.07.2015, 10:00


Inspirert av Alfie, PointlessBlog på YouTube, kjøpte jeg meg en notatbok, og satt meg til å skrive 25 ting jeg skulle gjøre sommeren 2014. Prosjektet ble en hit hos meg, og vil derfor gjøre det i år og. Heng dere på, konseptet er enkelt!

Jeg skrev en liste med 25 ting jeg hadde lyst å gjøre den sommeren. For hver ting jeg fullførte, skrev jeg litt om det og tok et bilde med polaroid-kameraet. Jeg skrev om hva jeg gjorde, hva jeg syntes om det og alt ellers som falt meg inn. Det var en morsom og inspirerende måte å komme seg opp av sofaen på. Vil dere høre mer? Her er Alfie selv som forklarer det. 

Finn deg noe å skrive på og du er set to go. Last gjerne opp bilder på instagram og tagg med #SnippenSommer så jeg kan se dem. Lykke til og god fornøyelse!

Hopp på Bølgen i Sommarland

  • 29.06.2015, 21:19


Nå er sommeren her! Været er kanskje ikke like fint hver dag, men en dag uten en stekende og skinnende sol, er den perfekte dagen for å ta et besøk til en park. 

For ser du etter noe å finne på i sommer på en slik dag, finnes Sommerland! Like utenfor Bø i Telemark ligger den flotte aktivitetsparken. Der er det noe for hele familien. Selv om det er flest bade-attraksjoner er det og noe å finne på på land. Alt fra klatrestativer til tivoli. Om du vil lese mer, sjekke ut attraksjonene eller , kan du besøke sidene deres HER.

En attraksjon jeg likte godt, var Sommarlandelva. Der kan en slappe av og flyte nedover stryket, men så en gang hver time, kommer en stor bølge. Da blir det litt mer fart og action. Jeg ser for meg at jeg kunne vært i denne hele dagen lang. 

Så om du ser etter noe å finne på med hele familien i sommer er det virkelig å anbefale en tur til Bø Sommerland, der kommer dere til å skape mange morsomme minner! Vi sees i Sommerland!

Snippen

Mitt navn er Ola, jeg er 17 år og bor i miniatyr-Norge, Telemark. Du kan se meg med musikk på øret, med en notatbok under armen og med en eller flere ideer i hodet. Dette er mitt kreative utløp, velkommen!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits