- Snippen -

Ha en god jul! - 24.12.2015

 • 24.12.2015, 23:10


Da var julaften overstått her i huset! Med både god mat, kos med familien og gaver har det vært en vellykket og svært koselig dag. Håper dere har kost dere like masse som meg og at dere koser dere i romjulen!

Processed with VSCOcam with e2 preset

Jeg kommer tilbake om ikke lenge, og da med enda mer spennende innlegg og enda større planer. Jeg gleder meg masse til det nye året med tanke på denne siden! Bli med meg videre!

favoritt jul tag - 23.12.2015

 • 23.12.2015, 21:00


Fikk gode tilbakemeldinger på jule-tagen jeg gjorde for litt siden, og er her med et nytt mer personlig innlegg. Jeg har laget en egen liten tag med favoritter i julen. Håper alle har en god lillejulaften og slapper av maks!

Favoritt julefarge er hvit! Siden det ser ut som det ikke blir noen hvit jul i år, merker jeg at jeg savner en jul med hvitt landskap utenfor vinduet. Derfor er hvit den fineste fargen i julen. 

Favoritt juledag er første juledag. Da reiser vi alltid opp til tante der vi koser oss med familien og mat, kaker og aking ute i snøen. Forhåpentligvis er det litt mer snø hos dem i år enn det er hos oss. 

Favoritt julemat er ribbe! Er ikke veldig fan av pinnekjøtt, så derfor blir det ribbe hos oss og det har det vært i alle år. 

Favoritt mattilbehør er surkål. Digger surkål, og det gir meg mer julestemning enn selve ribba, haha!

Favoritt juledrikke er julebrus helt klart! Drikker ikke ofte brus ellers på året, men julebrus er bare så godt. Da den røde julebrusen vel å merke. 

Favoritt juletrepynt er et "mockingjay"-ornament jeg kjøpte på eBay for ikke lenge siden. Synes det selvfølgelig det er koselig med det jeg laget som barn, men synes det er morsomt å ha kjøpt min første egne julepynt. Denne skal henge på juletreet framover! 

for the man on the go - 22.12.2015

 • 22.12.2015, 21:50


Siste dag på skolen er overstått! Nå er jeg klar for lillejualften imorgen og gleder meg masse til å se pappa og den siden av familien. Julaften skal jeg kose meg hjemme og 1. juledag, skal vi på tur til tante, der vi skal kose oss med julerester og aking. Julen er den beste tiden på året!

Farter du rundt mellom jobb, familieselskaper og julehandel? Her er et perfekt sammensatt antrekk til deg. Med en skjorte og genser er det mulighet for både en avslappet stil og en mer pyntet, bare knepp igjen skjorten og du er klar for familiemiddag. Denne kule buksa er både komfortabel og ser kjempekul ut. Og med en kul bag eller sekk, har du mulighet til å ta med deg alt du trenger og se stilig ut.

Getting some much needed time away? Take a contemporary flannel shirt with some added character in the form of suede elbow patches, and layer over a henley shirt. Pair this with some modern sweats and you?ve got yourself some comfortable style to travel far with.

genser / bukse  / skjorte  / bag

julegaver i siste liten - 21.12.2015

 • 21.12.2015, 19:30


Nest siste dag på skole før jul er overstått. Hvorfor vi skulle på skolen i dag, har jeg spørt meg selv om flere ganger, da dagen ble bruk til ingenting nyttig eller skolerelatert. Det var derimot veldig hyggelig da, at vi kunne gjøre det vi ville. Gleder meg veldig til ferie kjenner jeg! 

I timen i dag så jeg denne videoen av Zoe. Jeg synes hun har lagt ut gode videoer til sin 24 Days of Zoella, og de har hjelpt meg masse med alt fra gaveideer til ideer til innpakking. Her har hun laget en kjekk video med julegaver å gi i siste liten som er enkle å lage og ikke så dyre heller.

Min favoritt er glasset med alle ingredienser til kjeks. Dette laget jeg til mine tanter i fjor med kakao, og jeg tror de likte det. Har og sett at det går an å lage et mini-spa-sett. Her er det bare å være kreativ! Dere kan søke på "gift in a jar" på pinterest, så kommer det masse opp.

DIY Gingerbread Hot Chocolate - 20.12.2015

 • 20.12.2015, 21:10


Er du en av dem som er ferdig med alle gaver, all rengjøring og er ute i ferie? Klapp deg selv på skuldra, det har du all grunn til å gjøre. Jeg er ikke en av dem som har alt klart, men det skal gå til slutt. Har i dag en flott oppskrift til alle de som er ferdige med juleforberedelser og til de som trenger en pause. Lag deg denne gode kakaoen som jeg var så heldig å få låne fra Malin. Ta en titt innom henne HER og kommenter gjerne at du kom herfra!

TIL PEPPERKAKE SIRUP:
1 kopp vann
1 kopp brunt sukker
1 ss kanel
1/2 ss malt ingefær
1/2 ss muskatnøtt 
1/2 ss malt nellik
1/2 ss kardemomme

TIL KAKAO:
2 kopper melk
3 ss pepperkakesirup
2 ss kakaopulver eller 1/2 kokesjokolade
4 ss sukker

Bland ingrediensene til sirupen i en kjele, og la den stå på platen på medium/lav varme i ca. 15 min. Varm deretter melk på lav varme, mens du tilsetter ingrediensene til kakaoen. Når kakaoen er varm, er det på tide å nyte den! 


 

Nå skal jeg gå å pakker inn litt gaver og lage meg litt kakao! Hvordan skal dere bruke kvelden?

for a cabin in the woods - 19.12.2015

 • 19.12.2015, 20:00


Ikke lenge til jul nå, og gud som jeg gleder meg. Skal bli så koselig! Var så nære å kjøpe nytt kamera i dag, men de var tomme. Jeg trodde jeg skulle klikke, haha, men mest sannsynlig skulle det komme neste uke før jul. Skal du finne på noe morsomt i helga? Jeg har nemlig inspirasjon til antrekk. Et kjempekult antrekk jeg selv ville gått med om jeg skulle møtt noen venner på kafe, eller hva det ellers måtte være. Dette er et antrekk som passer til så mangt og som jeg synes er både fint og røft!

Headed to a cottage this weekend? Keep it outdoorsy in a checkered flannel shirt. Layer under a pale crewneck sweatshirt for added warmth and an athletic hint. Then finish it all off with a wooley coat and pair with durable Red Wing boots.

jakke / bukse  / skjorte  / sko

ukens favoritter - 18.12.2015

 • 18.12.2015, 22:00


Denne uken har gått fort forbi, husker så vidt at tirsdag, onsdag og torsdag skjedde. Og nå er det ikke lenge til jul. Mange har i dag hatt siste dag på skolen, selv har jeg mandag og tirsdag neste uke på skolen før ferie. Synes nå det er litt teit, men det får bare gå...

Nå er det lenge siden jeg har gjort et denne ukens-innlegg, og tenkte derfor at jeg kan gjøre det nå. 

Sang: Santa Claus Is Coming To Town - Justin Bieber

Hendelse: Bakte pepperkakehus med pappa på onsdag. Er nok ikke noe som gir meg mer julestemning og det var veldig koselig å se pappa og dem igjen. 

Film: Hjemme Alene. Såg på facebook at det er laget en web-serie om Kevin mange år etter han ble glemt igjen hjemme. En kan se hvordan han er påvirket og traumatisert, og det virker som en veldig morsom liten serie. Det minte meg på hvor godt jeg liker Hjemme Alene, så derfor er det ukens film. 

Instagram: @zoella


Reiselyst: England! Har så veldig lyst til å oppleve en britisk jul. 

Ønske: At alle, store og små, har en god jul!

Stil/Trend/Mote: Julegensere. Synes det er kjempekult og morsomt, skrev faktisk et innlegg om det HER

Planer: Videre i julen skal jeg bare slappe av og nyte den. På lillejulaften skal vi til pappa, og så til mamma på julaften, slik som jeg og broren min pleier. Gleder meg masse til å tilbringe tid med familien og kose meg masse. 

gaveideer til den kreative - 17.12.2015

 • 17.12.2015, 21:00


Har ikke prøvd meg på et gaveidé innlegg enda. Det er litt er leit synes jeg, og har dermed funnet ut at da er det best å endre på det. 

En notatbok slår aldri feil. Mitt favorittmerke er Moleskine, som har notatbøker av høy kvalitet med en enkel, men klassisk stil. Alle trenger en notatbok, så hvorfor ikke kjøpe en ordentlig en til noen du bryr deg om?

Men hva skal en med en notatbok uten skrivesaker? Kjøp noen fine blyanter eller penner og gi, enten med en notatbok eller uten. Alltid kjekt å ha litt skrivesaker!

Min nettbutikk! Jeg har startet en Society6-butikk, som dere er hjertelige velkomne til. Og kanskje dere finner noe dere ønsker å bestille å gi bort. Blir ikke sur om du finner ut at du bestiller noe ekstra til deg selv og. Ta en titt HER!

A Work In Progress er en bok skrevet av Connor Franta, kjent fra YouTube. Han er veldig flink til å ta bilder og lager gode videoer og filmer. Tideligere i år ga han ut sin første bok, en memoar, hvor han skriver om sin bakgrunn, sitt liv og alt i mellom. Han er en veldig kreativ og inspirerende type og jeg gleder meg kjempemasse til å lese boka hans. Den kom i posten idag faktisk, så det var litt morsomt. En ide til den som liker å lese og trenger litt hverdagslig inspirasjon. 


Såg dere forresten det kule bildet jeg tok eller? Isteden for å sette sammen bilder funnet på nettet, har jeg nå prøvd meg på et eget. Følte meg veldig proff der jeg satt opp lys og alt på rommet, haha! Fikk du noen ideer av tipsene over?

DIY lysestake med kongler - 16.12.2015

 • 16.12.2015, 21:20


Liker å lese en del blogger nå i julen, for det er flere som har julekalendere og kommer med veldig gode innlegg. Har til og med kommet over flere som gjør Blogmas som meg. Kom innom bloggen til Siv og dette innlegget som hun har skrevet. Jeg tenkte det kunne være interessant å dele med dere, og så må dere ta en titt innom Siv. 

Til dette prosjektet trenger du følgende:

- Kongler

- Granbarspirer

- Hvit maling

- Glitter eller sukker til "snø"

- Gamle vinglass. Du får også kjøpt billige vinglass på Europris og Nille.

- Papp

- Lim, gjerne limpistol

- Sløyfebånd (det kan du også sløyfe om ønskelig...heh..)

- Hvit kartong til bunn

1. Begynn med å male snøen på konglene slik at de får ligge og tørke litt. Jeg malte øverst på kongle på bladene før jeg malte bunnen hvit. 

2. Finn frem den hvite kartongen. Snu vinglasset på hodet, sett det oppe kartongen og tegn rundt. Klipp så sirkelen ut.

3. Nå skal du feste konglene dine. Du bruker så mange kongler du vil. Selv brukte jeg 3 stykker slik at de danner en liten gruppe i midten. Bruk limpistolen og legg en god kladd med lim litt utenfor midten av pappsirkelen. Jeg begynte med den største konglen. Lim den fast. Du må holde på den noen minutter til den har festet seg. Gjør det samme med de to andre.

4. Fest nå granbaret i midten av konglegruppen. Jeg festet 3 stykker. I tillegg brukte jeg litt glitterlim på det.

5. Hell litt glitter eller sukker i vinglasset. 

6. Bruk limpistolen til å lime rundt kanten påvinglasset. Fest pappsirkelen din fast i bunnen på vinglasset.


Jeg skal prøve å lage slike her selv, og vil gjerne høre hvordan dere får det til, om dere prøver!

time to chill - 15.12.2015

 • 15.12.2015, 19:25


Siste dag på utplassering er nå fullført. Godt, men litt trist. Har lært masse! Har akkurat kommet hjem fra middag med familien. Åt alt for mye mat, men måtte jo prøve dessert og. Det var veldig godt og jeg fikk så julestemning, så nå sitter jeg med julemusikk i bakgrunnen og skriver. 

Er du ferdig med julehandelen? Eller har du enda ikke startet? Slapp av litt og sug opp energi til julaften, for den er ikke lenge til. Gleder meg masse!

Throw on a quilted crewneck sweatshirt for an elevated take on loungewear, and team with a pair of wool joggers. Tie the whole look together, quite literally, with a wool knit scarf, and it?s officially time to chill.

genser / bukse  / skjerf  / sokker

secret santa - 14.12.2015

 • 14.12.2015, 20:00


Har du og noen venner lyst til å gi gave til hverandre, men har ikke så mye penger å bruke? Da kan dere leke Secret Santa. Du har kanskje hørt om det i amerikanske filmer? Jeg har aldri gjort det selv, men har veldig lyst til å gjøre det. Her er hvordan du får det til enkelt fortalt:

Bestem dere for hvem som skal være med. Når som vil være med, er med, skriver dere opp alle navnene til de som er med og bretter sammen og putter i en bolle. Det kan og være lurt å bestemme en grense for hvor mye som skal brukes på gavene. Når det er gjort, trekker alle et navn og sørger for at ingen får sitt eget, da må en bytte, duh. Det navnet en trekker skal en kjøpe en gave til. 

Finn en dag det passer der dere møtes et sted for å åpne gavene i fellesskap. Da skal dere åpne gavene etter tur, og når alle gavene er åpnet, skal dere gjette på hvem som var den hemmelige nissen som kjøpte gaven til deg. 

Denne leken tror jeg kan passe til enhver vennegjeng, søskengjengflokk og kanskje til og med kolleger, og er en flott måte å bli bedre kjent på. Reglene er litt opp til en selv å lage, men hovedgreia, er som over. Om du vil lese mer, kan du gjøre det HER.

Skal du få med vennegjengen/kollegaene dine på Secret Santa i år?

 

top 3 julefilmer - 13.12.2015

 • 13.12.2015, 18:00


Jeg ser på alt for lite filmer. For det meste er det de største filmene jeg ser, bortsett fra i julen. Da ser jeg en del filmer. Kanskje ikke så mange, men i forhold til hva jeg pleier ellers i året, er det en del. Julefilmer er jo kjempekoselig, og her er mine top 3 favoritter. 

Hjemme Alene er klassikeren i familien, og det er denne som står på for det meste. De to første er selvfølgelig favorittene, men må jeg velge en favoritt, må det nok bli toeren. Den er så koselig. 

Polarekspressen husker jeg jeg synes var skummel når jeg var mindre. Den har en litt skummel stemning, synes jeg fortsatt, men jeg liker den bare bedre og bedre med årene. Den er kjempefin og veldig bra laget. 

Nøtteknekkeren er en litt nyere favoritt, men da jeg fikk den under juletreet for et par år siden, har jeg sett på den hver jul siden. Dette er en ganske så ny film, og har dermed veldig bra gjennomførte effekter og stor underholdningsverdi. Den er trolig den mest eventyrlige julefilmen jeg har sett, og helt klart en av mine favoritter. 

Hvilke julefilmer er dine favoritter?

gavepakke ideer - 12.12.2015

 • 12.12.2015, 22:55


Dagen i dag har ikke gått til stort annet enn det samme som i går. Jeg merker at det skal bli godt å bli frisk og kunne fungere vanlig igjen. Går glipp av mye i hverdagen, selv om det ikke kan virke slik. Men slik er det jo når en er syk.

Tenkte likevel å dele ett produktivt og koselig prosjekt dere kan sette dere ned med en fin dag. For det å pakke inn julegaver synes jeg er kjempekoselig. Og jeg får alltid julestemning av det. Sitte rundt bordet, eller på gulvet, og pakke inn gaver til venner, familie og bekjente som en ønsker å glede. Zoe laget en kjempefin video der hun deler ideer til hvordan du kan pakke inn julegavene, så blir de litt ekstra koselige og personlige!

stygge julegensere - 11.12.2015

 • 11.12.2015, 22:45


Dagen idag har gått til å ligge is sengen, pusse nesen og hoste til smaken av blod. Jul, sa du? Ja, den er rett rundt hjørnet. Og for min del er dermed og forkjølelsen her. Jeg blir forkjølet hver vinter, og det er så kjedelig. Men jeg blir heldigvis ikke syk på nytt med det første og slipper da å være syk på julaften, håper jeg. 

Under har jeg samlet noen av mine favoritter når det kommer til "stygge" julegensere. Synes faktisk at det er litt morsomt med slike julegensere, og det er mange av dem som faktisk ikke er så stygge, snarere kjempekule! Ta inspirasjon fra de under samlet fra asos.

1 HER /  2 HER / 3 HER

1 HER /  2 HER /  3 HER

24 days of Zoella - 10.12.2015

 • 10.12.2015, 22:30


Idag har jeg blitt verre. Det som startet som vondt i halsen, har nå utviklet seg til en illsint forkjølelse. Men fast bestemt på å fullføre Blogmas, i år som i fjor, har jeg likevel skrapet frem en ide til et innlegg til dere.

Som denne serien er inspirert av, er det nå fullt av vlogmas-videoer på YouTube. Selv følger jeg ikke med på like mange som jeg gjorde i fjor, men har en favoritt. Nemlig Zoe, også kjent som Zoella. Hun er så søt, så kreativ og så jordnær at hennes videoer er det eneste jeg trenger. I år vlogger hun over på vlog-kanalen sin, men har og på hovudkanalen sin noe hun kaller 24 days of Zoella. Som enkelt og greit er en julekalender i form av videoer. Jeg får så julestemning!

wreck this journal, everywhere - 9.12.2015

 • 09.12.2015, 20:32


I fjor skrev jeg et innlegg med Wreck This Journal som ide til julegave. Det kan du lese HER. Idag har jeg et nytt tips, av samme forfatter til og med. 

Det er nemlig enda en versjon av minneboka. Den er halve størrelsen og lettere å ta med seg, og derfor i mine øyne enda morsommere. Nå kan du ta den med deg på skolen, ha den med på tur og ta den opp om du skulle kjede deg. 

Wreck This Journal Everywhere er og billigere, så om du ikke vil bruke allverdens med penger, er det likevel mulig å gi dem noe spennende. Kan kjøpes HER

classy jul - 8.12.2015

 • 08.12.2015, 18:00


Nest siste dag på utplassering er fullført. En tirsdag til, så er det ikke mange dagene til jul! Er du alt på utkikk etter antrekket til julaften, har jeg litt inspirasjon til deg. 

Keep it classic at that holiday party by pairing a sleek tuxedo jacket with a crisp tuxedo shirt. It?s the holidays?skip the black bow tie and go with something a little more festive. To complete the entire ensemble pair with tuxedo trousers and smart leather footwear.

blazer / bukse  / skjorte  / sløyfe

vinterfugler clipart - 7.12.2015

 • 07.12.2015, 22:00


Dagen idag har gått til shopping. Det var fri fra skole, og fikk til og med ordnet meg fri fra jobb. Det var veldig godt å ha en ordentlig fridag. Både jeg og mamma reiste til byen, kjøpte god mat, kleder og en del gaver. Alt i alt en effektiv dag!

I mailen min idag kom en mail fra Creative Market. Jeg meldte meg på der for et par dager siden i håp om å finne masse nytt til siden. De tilbyr bilder, fonter og annet og hver uke har de noen ting som er gratis. Idag var det en liten serie fugler som fanget oppmerksomheten min. 

Trykk på bildet for å laste ned settet med PNG-filer som kan brukes til akkurat det du vil. Kan skrives ut og brukes som gavelapper, på julekort eller brukes i diverse design. Vær kreativ og vis meg gjerne hva dere bruker de til!

origami juletre - 6.12.2015

 • 06.12.2015, 21:40


Dagen idag har gått til å selge honning på et lokalt julemarked. Har og hatt besøk av et søskenbarn. Kjempekoselig! Fikk så veldig julestemning. Det sprang jublende barn rundt i nisselue, luften luktet grantre og kaker og julemusikk ble spilt. 

Nå er Farmen på TV, og jeg gleder meg til å få vite hvem vinneren blir. Gleder meg enda mer til å se siste episode av Okkupert dog. Så om du og bruker kvelden til å slappe av å se på TV, har jeg en liten DIY til deg. 

Disse trærne av papir satt vi og laget på åpen skole et par uker tilbake. Det var et koselig tidsfordriv som ikke krever så alt for mye fokus, og som lett kan nytes rundt bordet med familie eller venner. Resultatet blir jo og kjempefint og kan brukes i flere sammenhenger, som til å pynte julemiddagsbordet, henge på julekort eller til noe så enkelt som å bruke som pynt rundt i hjemmet. Her er hvordan du selv kan lage dem:

jule-tag - 5.12.2015

 • 05.12.2015, 21:40


Idag har jeg vært på jobb. Butikken var full av kunder som kjøpte julegaver, selv om det er litt stress, er det koselig å pakke inn gaver og høre julemusikk i bakgrunnen. Det regnet idag og, det var ikke fullt så morsomt.

Blogmas går fint så langt. Litt stress, da det er mye som foregår og lange dager på skolen, men jeg synes dette er morsomt. Ellers hadde jeg jo ikke gjort det, hehe. Det jeg liker spesielt i år, er at jeg føler jeg er mer personlig i innleggene mine. Jeg håper dere synes det er interessant og. For i dag tenke jeg dere kunne bli ltt ekstra kjent med meg og julen min. Derfor fant jeg denne christmas-taggen som jeg tenkte å svare på.

Solbærtoddy eller kakao? Kakao, mest fordi jeg ikke har drukket solbærtoddy så ofte.

Farga lys eller hvite? Synes det er morsomt med farga, men liker best enkle hvite. 

Favoritt julelukt? Frisk gran og skog lukter himmelsk godt! Men og pepperkaker og julebakst. 

Julestrømpe eller gaver? Begge deler? Haha, synes det er veldig koselig med julestrømpe!

Gi eller få gaver? Liker veldig godt å gi gaver, om jeg har kjøpt noe jeg vet personen kommer til å like. Da er det veldig koselig å se reaksjonen deres. 

Åpne gaver kjapt eller sakte? Som barn rev jeg dem opp, nå tar jeg meg litt bedre tid. Med mindre det er noe jeg tror jeg vet hva er og som jeg har ønsket meg masse, haha. 

Kvelder foran peisen eller i baren? Liker best å slappe av foran peisen de kveldene jeg får mulighet. Er jo ikke til å legge skjul på at det er litt ekstra stress i juletiden, da er det veldig godt å slappe av. Er i tillegg ikke gammel nok til å dra på bar så, haha!

Favoritt TV-julekalender? Liker klassikerne som Jul i Månetoppen, Jul i Svingen og The Julekalender, men husker og at jeg så på Pakten som ble sendt i fjor. I år ser jeg ikke på noen.

Akebrett eller ski? Digger å ake! Føler meg som et lite barn, og synes det er så morsomt. 

Falskt tre eller ekte tre? Ekte! Det blir noe helt annet, med lukten, luften og all granbaren som må støvsuges, men det er det fineste. Vi skal likevel ha plastikk-tre i år, men jeg har kjøpt et lys som lukter grantre, så kanskje det ikke blir så verst til sammen. 

Favoritt julemat? Sosisser! Og surkål! Ja, egentlig den vanlige "julemiddagen" med ribbe. 

Handler du tidlig eller seint? Kunne ønske jeg kunne skrive tidlig her, hehe...

Favoritt julesang? Jingle Bells av Michael Bublé. Har veldig mange favoritter som du forresten kan lese om HER

Har du noen gang hatt en hvit jul? Pleier som regel å være snø rundt julaften, og det er jo veldig bra! Blir ikke helt det samme med gress på plenen utenfor vinduet. 

Favoritt juledessert? Moltekrem! Besta lager den beste.

Kan du navnene til nissens reinsdyr? Rudolf og... nei, kan ikke navnene til nissens reinsdyr, haha!

Hva med julen ser du mest frem til? Gleden! Selv om det er mørkt og kan være litt trist ute, er det liksom noe med julen. Jeg føler meg mye blidere, setter mer pris på det jeg er glad i og generelt smiler mer. 

Hva er ditt juleønske i år? At alle har en god jul!

tumblr jul - 4.12.2015

 • 04.12.2015, 21:40


Det er helg! Men jeg får ikke slappet mye av denne helgen heller. Det er greit å finne på noe, men foretrekker å sitte med dyna og se på en film i juletiden, og bare å ta livet helt med ro. Har akkurat sett på film da. så Black Swan frå 2010 med mamma. Det var en bra film, håper å få skrevet en anmeldelse på den snart, om dere er nysgjerrige.

Snøen kom faktisk på et kjapt besøk, men så regnet den bort igjen. Er litt kjipt. Stopper derimot ikke julestemningen min. Har laget en wallpaper. Kanskje den kan gi de av dere som ikke har julestemning, litt julestemning. 

Jul i Tangerudbakken - 3.12.2015

 • 03.12.2015, 21:30


Idag har jeg vært så glad! Julemusikken stod på i klasserommet og vi brettet juletrær til en utstilling vi driver på med. Det slo meg plutselig at det er ikke så mye som skal til for å få en fin jul. De minste ting, som å smile til han på bussen, gi noen du kjenner en ekstra klem eller vise noen at du bryr deg. Alle har det ikke godt i julen, det er sikkert. Men da er det så viktig å tenke på at det er de minste ting som skal lyse opp dagen til en person!

Nå gikk Jul i Tangerudbakken akkurat på TV, og jeg sitter fortsatt å smiler fra øre til øre. En gjeng med så blide og gledesspredere skal en lete lenge etter. De har og masse klokt å si, og jeg er sikker på at en kan få inn noen gode visdomsord og få seg en varm latter. Derfor anbefaler jeg dere å ta en titt neste torsdag 20:30 på TV Norge eller se reprisen søndag 19.30 eller mandag 22.00.

Så smil litt ekstra i julen! Vis noen at du bryr deg, og gi familien din en ekstra stor klem!

rock julebordet - 2.12.2015

 • 02.12.2015, 21:42


Julebordsesongen er igang. Mange har kanskje alt vært på julebord, mange skal. Kanskje skal du ikke i det hele tatt. Uansett er det i juletiden flere anledninger til å pynte seg litt ekstra. 

For a modern twist on layering, exchange your basic button-up collar with a band collar. Pair with a burgundy wool blazer to stay in a seasonal tone. Refine the outfit with footwear in the form of sleek black leather. This completes a low maintenance, high fashion look.

blazer / bukse  / skjorte  / sko

Julemusikk - 1.12.2015

 • 01.12.2015, 20:00


I dag er det 1. desember, jeg har masse julestemning og Blogmas er i gang!

Det første som må til for en bra jul i mine øyne, er musikk. Sjekk ut min julemusikk-spilleliste fra ifjor på Spotify HER. Den er ikke oppdatert på en stund, da jeg har gått over til Apple Music, men en fullstendig liste er under. Kommenter gjerne forslag om det er sanger jeg mangler i listen min!

Santa Claus Is Coming To Town - Justin Bieber

All I Want For Christmas Is You - Mariah Carey

Rockin? Around The Christmas Tree - Miley Cyrus

Happy - C2C

All I Want For Christmas - Alvin & The Chipmunk

Last Christmas - Ariana Grande

Defying Gravity - Wicked Musical

Do You Want To Build A Snowman - Frozen Cast

Love Is An Open Door - Frozen Cast

Santa Baby - Ariana Grande

All I Want For Christmas - Mariah Carey & Justin Bieber

Jingle Bells - Michael Buble

Santa Claus Is Coming To Town - Michael Buble

Last Christmas - Wham!

Its Beginning To Look A Lot Like Christmas - Michael Buble

Driving Home For Christmas - Chris Rae

Up On The House Top - Mike Tompkins

Drummer Boy - Justin Bieber

It Dont Mean A Thing - Tony Bennett & Lady Gaga

Run Rudolph Run - Billy Ray Cyrus

The Christmas Rush - Mike Tompkins

Let It Go - Pentatonix

Christmas Lights - Coldplay

I Wanna Go Home For Christmas - Maria Mena

Have Yourself A Merry Little Christmas - Michael Buble

Fairytale of New York - The Pogues

Oppsummering av Blogmas 2014

 • 30.12.2014, 19:01


Dette er første året jeg har hatt noe slikt som dette, og det kom litt fort på da jeg fikk ideen 1. desember. Men selv om ikke alle innleggene har vært av ypperste klasse, har jeg likt dette veldig og vil gjerne gjøre det igjen. Jeg er åpen for forslag til neste års blogmas, og tenkte å avslutte årets blogmas med en oppsummering av alle innleggene denne jula. 

 

1. desember

 

Link til innlegget HER

2. desember


3. desember


4. desember

Link til innlegget HER

5. desember


6. desember


7. desember


8. desember

Link til innlegget HER

9. desember

Link til innlegget HER

10. desember


11. desember

Link til innlegget HER

12. desember


13. desember


14. desember


15. desember


16. desember

Link til innlegget HER

17. desember


18. desember


19. desember


20. desember


21. desember


22. desember


23. desember

Link til innlegget HER

24. desember

Håper dette var en enkel og oversiktlig oppsummering av dette årets blogmas. Og husk at jeg er open for forslag og ideer til neste års blogmas-innlegg. God jul og godt nyttår!

24. desember - blogmas 2014

 • 24.12.2014, 08:00


Idag er det julaften dere! Jeg ska ikke si så mye, men vil bare ønske dere en kjempegod jul. Og husk, som jeg skrev igår, nyt og verdsett julen og alt med den! 

GOD JUL ALLE SAMMEN!

23. desember - blogmas 2014

 • 23.12.2014, 12:00


Imorgen er det julaften! Og i dag har jeg noe litt annet til dere. En omtrent 15 minutters lang video, som må ses. 

 

Slik har noen det faktisk, og det er en del som har det slik. Verden er langt i fra perfekt, og mest sannsynelig er det få som har det så bra som deg. Jeg sier ikke at du ikke kan ha det vondt fordi andre har det verre, men verdsett det du har. For en gang kan det hende du mister det. Jeg vil ikke at dere skal føle dere skyldige eller ha dårlig samvittighet, det jeg håper dere kan forstå er at man må være takknemlig for det og de man har. Så nyt julen, og husk å gled andre :)

22. desember - blogmas 2014

 • 22.12.2014, 08:00


Gjett hva? Del #4 av gift-tags-serien! Unnskyld for mangel på variasjon og høyere standard når det kommer til innlegg, men når det er slik som det her, et nytt innlegg hver dag, blir det litt mye av det samme. Det beklager jeg. Dette er første gang jeg prøver på noe som det her. Og jeg har jo faktisk lagt ut et innlegg hver dag denne måneden, og det er jeg stolt av. Det har vært utrolig gøy og jeg vil gjerne gjøre dette til neste år, og da med mer planlegging bak. 

Det er nå kun en dag imellom denne og julaften, og har du fortsatt ikke fikset noen gave, kan det væe lurt å lage et kort. Det er bedre enn ingenting og det er jo tanken som teller. Under er noen fonter du kan laste ned om du vil lage et fint julekort til noen kjære, og skrive det ut. 


Last ned HERLast ned HER


Last ned HER


Last ned HER

Dette var dagens fonter, og husk at jeg tar imot forslag til neste års blogmas med en stor takk! 

21. desember - blogmas 2014

 • 21.12.2014, 16:23


Idag har jeg del #3 av gift-tags-serien, men denne gang med en liten vri. For dere som vil bruke litt lenger tid og lage deres egne, her er noen fine fonter perfekte til jobben.


Last ned HER


Last ned HER


Last ned HER


Last ned HER

 

TRE DAGER IGJEN TIL JUL!!

20. desember - blogmas 2014

 • 20.12.2014, 15:06


Idag har jeg del 2 av gif-tag-serien!

#1

#2

#3

Dette var dagens gift-tags! Nå er det kun 3 dager igjen til jul og nå er julestemningen på topp! God jul :)

19. desember - blogmas 2014

 • 19.12.2014, 20:45


Idag var siste skolen og skuldrene mine er flere kilo lettere. Nå skal det bli godt og slappe av. Men før jeg virkelig kan slappe av må jeg pakke inn de siste gavene. Innpakkingen er nesten ferdig, og da gjenstår bare å skrive til og fra lapper. Det hjelper utrolig mye med en fin til-og-fra-lapp. Under er noen slike lapper du kan laste ned og bruke på årets gaver.

For å komme til siden der du kan laste dem ned, trykk på bildet, eller HER! Disse synes jeg er de kuleste, men for at dere skal få litt mer å velge i, har jeg og et par filer til. 
#2
#3
Nå er det bare 4, ja 4 dager igjen til jul! Hvem gleder seg?

18. desember - blogmas 2014

 • 18.12.2014, 22:55


Imorgen er det siste dag på skolen, og denne uka har gått fort! Vi har ikke hatt lekser, ikke noen prøver og imorgen har jeg ordnet vafler til klassen. Det skal bli kos. Jeg kan omtrent ikke vente til å slappe av hjemme, med familie og venner. Ikke minst gleder jeg meg til å se på film, masse film. Under er noen av mine anbefalinger til deg som skal slappe av på sofaen denne jula.

Har du ikke sett Nightmare Before Christmas, er det på tide! Denne klassikeren er et must når julen nærmer seg.

Frozen: musikk, jul, disney. Altså den perfekte julefilm for hele familien.

Ikke en julefilm, men denne er perfekt for en kveld alene eller med venner. Spennende action, basert på en bok, sjekk traileren. Liker du å lese, anbefaler jeg boka sterkt!

17. desember - blogmas 2014

 • 17.12.2014, 16:29


Er du sent ute med gaver? Og vet ikke hva du skal gi? Jeg har løsningen, Wreck This Journal.

For dere som ikke vet hva dette er, ska jeg forklare det kort. Inni boka er det sider med oppgaver som disse: 

Du skal bare gjøre det siden sier, og ja, så enkelt er det. Til slutt skal da boken bli "wrecked", altså ødelagt, noe som er en del av moroa. Den passer perfekt for både kreative og ikke-kreative. Til søsken, venner, søskenbarn og til og med voksne. Her er det bare å bruke fantasien, ha det gøy og slippe løs sitt indre barn. Jeg har 4 av disse selv som jeg planlegger å gi bort, i tillegg til at jeg har en egen. Så om du ikke vet hva du skal gi til venner/familie, passer denne perfekt for de fleste.

Det er forskjellige utgaver, men forskjellen vet jeg ikke hva er. Jeg har den mørke, og det er den vanligeste tror jeg. Boka er sikkert på bokhandelen i ditt område, og om de ikke har den inne, er det bare å spørre om de kan bestille den. Bare sørg for at den da kommer før jul, om du skal gi den bort. 

Nå er det kun en uke igjen til julaften, er det mange som gleder seg?

16. desember - blogmas 2014

 • 16.12.2014, 22:57


Sorry for sent innlegg, men jeg skal få dette til uten en dag uten et innlegg! Dette er jeg fast bestemt på å klare, men er klar over at ikke alle inleggene er like gode. Kvalitet før kvantitet? Ikke i mitt tilfelle. Dette handler om å prøve ut dette og så langt liker jeg det godt. Idag har jeg ikke noe spesielt annet å komme med enn en YouTube-video. Men vent! Det er ikke hvilken som helst video, det er en julekalender. 

 

Jeg er fullstendig klar over at vi er godt over halvvegs til jul, men om dere ikke ser hele "serien", få med dere denne videoen i hvertfall! Emma har snapchat og da hun spurte om forslag til video, kom jeg faktisk med forslag om "hvordan lage bakgrunn" Litt starstruck! Haha, husk å sjekk ut bloggen til Emma og!

15. desember - blogmas 2014

 • 15.12.2014, 18:58


Nå er det mindre enn 10 dager igjen til jul! Og tiden for å pakke gaver og skrive kort, har kommet, hvertfall for meg. Rundt meg ligger det ruller med gavepapir i forskjellige farger, mønstre og teksturer, og rommet mitt får ingen lov til å komme inn på, da det ligger gaver strødd over det hele. Med julemusikk i bakgrunnen og julekalender på TV, sitter jeg i stua og lager kort. Jeg har nemlig lastet ned en del fonter og tenkte å dele noen med dere. Last ned HER


Last ned HER


Last ned HER


Last ned HER

 

Legg merke til at dette ikke er mine fonter og et par av de er kun for personlig bruk. Hvordan ligger dere an med gaver til familie/venner?

 

14. desember - blogmas 2014

 • 14.12.2014, 15:40


En ting som nylig har gitt meg julefølelse, er å se Vlogmas på YouTube. Og siden hele denne "serien" tross alt er inspirert av Vlogmas, tenkte jeg det var på tide å dele noen av favorittene mine blant de kanalene som gjør vlogmas.

Først og fremst er det Zoe, aka Zoella! Hun er så søt, og jeg er skikkelig misunnelig på Alfie, kjæresten hennes :P Haha, hun drevet med vlogmas i hvertfall de siste årene. Og i år har hun og Alfie flyttet ut og fått seg en liten hund. Jeg øsnker meg en hund selv, og jeg kan godt se for meg en hund av slik rase. De er så kule. 

 

En annen jeg liker å se på er Jim Chapman sin. Han er kreativ og morsom, og han og kjæresten gjør alltid skikkelig "jule-ting" som også gir meg julefølelse. 

 

Den siste er en norsk YouTuber, nemlig Elise Meinstad.

 

Jeg aner ikke hvorfor, men det er liksom litt koselig å se på slike videoer. Det er veldig creepy å like og se på andre filme dagen sin, men men. Er det noen dere følger med på på YouTube under Vlogmas? 

13. desember - blogmas 2014

 • 13.12.2014, 22:43


Som jeg skrev den 7. desember, ble jeg frustrert når jeg og familien skulle bake, fordi jeg ikke fikk kjevlet pepperkake-deigen. Derfor satte jeg meg ned for å tegne noen pepperkaker. Jeg tegnet en pepperkakemann og tenkte fort at han trengte en kompanjong. Så her er alstå pepperkake-jenta hans!


Så hva har dere gjort i helgen, noen som har vært på juleball?

12. desember - blogmas 2014

 • 12.12.2014, 17:17


Idag skal jeg på juleball og har ikke tid til noe fancy innlegg, men jeg har alikevel funnet et fint bilde.

Jeg håper dette bildet kan inspirere deg til å være litt kreativ når det gjelder kort eller noe sånt.

11. desember - blogmas 2014

 • 11.12.2014, 22:27


Nå er det ikke lenge igjen til jul! Og jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går. Noe jeg har fått gjort så altfor lite den siste tiden er å slappe helt av og se på TV, tegne eller annet. Men det som trengs da er litt god bakgrunnsmusikk. Idag deler jeg min spotify-spilleliste som er perfekt for å slappe av foran peisen... 

 ... med en kopp te da! Haha, kommenter om du skjønte den dårlige spøken min! Uansett, hvem er det som ikke kan vente til jul og dør etter at dagen skal komme?

10. desember - blogmas 2014

 • 10.12.2014, 19:39


Idag har jeg klart det dere! Jeg har laget en desember skrivebordsbakgunn!Dette er første gang jeg prøver meg på en sånn skrivebordsbakgrunn, og til å være første gang var det vel ikke så ille... eller? Jeg har markert julaften og nyttårsaften, men du kan lett legge til flere datoer i photoshop. Den er tilpasset mac, men funker selvølgelig på PC og. (for å laste ned full størrelse, trykk på bildet) Håper du liker den!

9. desember - blogmas 2014

 • 09.12.2014, 17:40


Nå er det 15 dager igjen til jul, og jeg klarer nesten ikke å vente! Selv om jeg stresser, og springer rundt som en kylling uten hode, for å få ordnet julepresanger til alle. Jeg har fått unnagjort en del, og da jeg kom borti denne videoen på YouTube så jeg lyst på problemet. 

 

Jeg syns dette er en kjempegod ide! Det er en gave som både er lett og ordne til og den kan jo ordnes til å passe hvem som helst. Personlig hadde jeg blitt kjempeglad for en slik gave og jeg tror ikke at jeg er den eneste. Hva har du tenkt å gi til dine venner/familie?

8. desember - blogmas 2014

 • 08.12.2014, 15:44


En video jeg har sett den siste jula er denne Deck The Halls coversangen av Mike Tompkins. Han er en kjempedyktig artist, og jeg digger alle videoene hans. Selv om det bare er det tredje året jeg har sett denne, gir den meg julestemning og det har nesten blitt en tradisjon å se den før jul. 

Har du noen små juletradisjoner?

7. desember - blogmas 2014

 • 07.12.2014, 17:11


Da jeg her om dagen skulle bake med familien, ble jeg frustrert. Jeg klarte ikke å å få kjevle ut pepperkake-deigen! Det jeg da gjorde, var å bake pepperkaker på en måte jeg visste jeg kunne klare, med tegnebrett!


Denne lille karen tegnet jeg. En kjapp skisse som tok meg et par minutter. Har du tegnet noen juletegninger?

6. desember - blogmas 2014

 • 06.12.2014, 18:22


Hei igjen! Igår la jeg ut et innlegg med CON01, idag tenkte jeg å komme med den andre boksen CON02!

Denne var ikke juleinspirert, men jeg valgte likevel å skrive et innlegg om denne boksen og. Du kan ta inspirasjon fra disse to boksene for å lage en boks/kurv med forskjellige småting til å gi bort til noen du er glad i. Det blir de sikkert kjempeglade for, det hadde i hvert fall jeg blitt!

5. desember - blogmas 2014

 • 05.12.2014, 18:46


Hei, idag tenkte jeg å dele med dere en sånn "supscription-service"-boks. En av de boksene man abonerer på og får tilsendt regelmessig i posten. Denne fikk jeg i fjor, fra Quarterly, CON01

Jeg vet ikke hvordan det er på slike andre sider, men på Quarterly abonerer man på en person som setter sammen bokser og sender ut en gang hver tredje måned. Jeg abonerte på Connor Franta. Det varte kun to bokser, før han av en eller annen grunn sluttet.

Jeg har denne boksen fremdeles og den inneholder litt av det som skal til for den perfekte jul.

Nå er det ikke lenge igjen til jul, begynner dere å bli utålmodige?

4. desember - blogmas 2014

 • 04.12.2014, 16:10


For at juledagen skal bli perfekt, må jeg våkne tidlig og sette meg i sofaen med julestrømpe for å se Tre Nøtter Til Askpepott på Julemorgen! Klassikeren fra 1973, har både mamma og jeg sett i alle år. Det har blitt en av de kjæreste tradisjoner i familien.Jeg har alltid hatt et godt forhold til Disneyfilmer. Alle typer, fra prinsesser til biler. Spesielt klassikerene Mikkes jul og Askepott. Som noen kanskje har fått med seg, kommer det en live-action film av historien om Askepott, Cinderella. Idag kom det karakter-postere. Jeg gleder meg sykt til filmen som kommer i mars. Og historien gir meg alltid julefølelse, uansett hvilken versjon det er. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gleder meg virkelig til denne kommer på kino, da skal jeg være en av de første til å se den. Om du ikke har sett traileren, legg fra deg alt du har i hendene å se den nå.

 

Nå begynner jeg virkelig å glede meg til jul! Hva med dere?

3. desember - blogmas 2014

 • 03.12.2014, 21:42


Hei, igjen! Jeg har nå tenkt å dele bakgrunnen jeg har på iMacen. Den gir meg skikkelig julestemning og den knasje rød-fargen lyser gjennom hele maskinen. Denne fant jeg på nettet, så jeg har altså ikke rukket å lage en egen...Hva slags julebakgunn har du på din datamaskin eller telefon?

2. desember - blogmas 2014

 • 02.12.2014, 19:04


Idag tenkte jeg å dele litt juleinspirasjon med dere, da spesielt rettet mot det mørke og kalde. Som du helt sikkert har merket, blir det fort mørkt på denne årstiden. Jeg skal innrømme at jeg av og til kan være en av de som blir litt fortere sur og lei når det er så mørkt. Men det er også litt koselig, med lys i gatene og dalende snø. Derfor har jeg smalet noen bilder fra tumblr med fokus på vinterværet.Disse bildene er kanskje ikke så "koselige", men det gir meg en følelse av vinterværet slik det faktisk er. Følg med videre så kanskje det kommer en samling med "koseligere" og "varmere" bilder. Nå er det 22 dager igjen til jul, er det noen som gleder seg?

Blogmas 2014!

 • 01.12.2014, 20:20


YouTubere har vlogmas, jeg har blogmas!

Jeg aner ikke om det er fler som har dette, om jeg egentlig ikke er så kreativ som jeg tror ved å finne på dette. Uansett, så var planen å legge ut et innlegg hver dag. I fjor hadde jeg ikke julefølelse i det hele tatt, og det er fælt. Jula er en gang i året og uten julefølelse er det kun enda en måned som har gått forbi. Derfor har jeg planer om å legge ut et innlegg hver dag frem til julaften. Da innlegg som kan gi deg julefølelse!

 

Jeg hadde egentlig ville startet med en sånn wallpaper med desember på og slik (kanskje det kommer senere? følg med), men siden jeg ikke har fått tid til det, tenkte jeg å dele jule-spillelisten min med dere! Det er tross alt det første som skal til for å komme i skikkelig julestemning. Følg meg på spotify her!

Har dere julestemning enda?

Snippen

Mitt navn er Ola, jeg er 17 år og bor i miniatyr-Norge, Telemark. Du kan se meg med musikk på øret, med en notatbok under armen og med en eller flere ideer i hodet. Dette er mitt kreative utløp, velkommen!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits