- Snippen -

Tips mot søtsug

  • 29.02.2016, 20:00


Vinterferien er over for min del, og det har blitt en del kaker og søtt, men nå er det skjerpings. Jeg kom over dette flotte innlegget til Alice med knallgode tips for å unngå søtsug. Så er du som meg som spiser litt for mye søtt fra skapet når jeg er alene hjemme, anbefaler jeg deg å lese dette! Husk å sjekke ut bloggen til Alice Eimhjellen, og si gjerne at du kom herfra.

1. Spis alle måltider: Det er viktig å spise alle måltidene og ikke hoppe over noen. Dagen bør alltid starte med frokost da kroppen får alt den trenger av næring, og du holder blodsukkeret stabilt. Kjenner du et sug, kan det bety at du er sulten og trenger et lite påfyll av mat - ikke noe søtt. Er det en stund siden du sist spiste? Lag deg heller et deilig lite mellommåltid med et glass vann til, og gjerne en kopp te. Da får kroppen påfyll av alt den trenger og søtsuget avtar.

2. Drikk nok vann: Tørste kan forveksles med søtsug. Dersom søtsuget melder seg, bør du prøve å drikke et glass vann. Av og til er det faktisk ikke mer som skal til. For å sprite opp vannet kan du putte i noen skiver med agurk og sitron, også har du pluttselig en syrlig og god smak på vannet. 

3. Beveg deg: Et supertriks mot søtsug er faktisk å gå seg en tur. Frisk luft og fysisk aktivitet stimulerer produksjonen av endorfiner, som gjør at søtsuget forsvinner og blir erstattet med en sunn og deilig følelse. Begynn med rolige og litt forsiktige turer på 15-20 minutter noen ganger i uken. Deretter øker du tempoet og går en halvtimes tur hver dag.

4. Distraher deg selv: Husk at søtsug kun varer i noen sekunder. Distraher deg selv ved å finne på noe annet, som for eksempel å ringe en venn eller gå ut med søpla. Å pusse tennene er et godt triks siden tannpastasmak i gjør det mindre fristende med godteri. Hvis du har lyst på noe å putte i munnen, kan du nyte en kopp te eller ta en frukt. Eller kanskje en sukkerfri tyggis?

5. Hold ut: Et mer langsiktig råd er å tåle å kjenne søtsuget i noen dager uten å gi etter og hive innpå med noe søtt. Kroppen vår kan nemlig vennes til et langt lavere sukkerinntak. Kutter du ut søtsaker når du vanligvis spiser dem, vil du merke at søtsuget har avtatt etter noen dager og at det er blitt mye sjeldnere og mindre påtrengende.

Informasjon hentet fra abcnyheter.

Feelgood i vinterferien

  • 19.02.2016, 22:00


Endelig er det vinterferie! Det skal bli så godt. Planene er å jobbe og dra til Trysil, det skal bli spennende. Vi drar dit hvert år, men i år har jeg fått meg egne ski og skal prøve meg i bakken. Blanede følelser rundt det, hehe. Håper bare ikke det er så mange folk, haha! Men jeg gleder meg masse til å kjøre langt i bil.

Skal du og kjøre langt i ferien? Her har du noen gode tips til flotte sanger "on the road". Gode sanger med ordentlig feelgood-verdi er definitivt de beste! Her er mine siste favoritter

Hva er dine planer for vinterferien?  //  Likte du noen av sangene over?

Kunstner: Margaret Keane

  • 17.02.2016, 20:00


Langt inne i kunstverden er jeg ikke. Men er det noe som fanger oppmerksomheten min og noe som fenger, kan det til tider kanskje være litt sært. Jeg kan like det abstrakt, realistisk, men best er det når en kunster har en egen stil. Når en kan gjøre alt for å eie et verk av en kunstner, da er det ekte kunst!

Etter å ha sett Big Eyes, en spillefilm om livet til Margaret Keane, fikk jeg virkelig øynene opp for kunstneren. Bildene over er bare et fåtall av verkene hennes. Selv om mange av personene på bildene er lei seg, synes jeg likevel det er noe lystent og fargerikt med bildene som gjør meg glad. Det er ganske så vakkert. Jeg hadde ikke takket nei, om jeg hadde blitt tilbudt et bilde av henne. Spesielt det store i kollasjen over, med jenta i den blå kjolen, synes jeg er kjempefint! 

Er du nysgjerrig på mer, anbefaler jeg deg å se filmen Big Eyes. Jeg har skrevet en anmeldelse av den HER, om du vil lese den. Jeg anbefaler å se filmen, den er veldig interessant! 

 

Intervju med Filmbuff

  • 15.02.2016, 20:00


Hei, hei! Jeg føler jeg skal til å lansere et eller annet produkt som jeg selv har laget for jeg er så gira, men jeg er sikker på at dere kommer til å like dette. For et par dager siden sendte jeg ut et par mail til de bloggerne jeg leser mest av og følger mest med på. Disse sendte jeg en mail om de ville være med på et intervju angående blogging. Det ville de og jeg sendte dem spørsmålene. 

Jeg har fått så mange gode svar, og ikke minst motivasjon til å blogge. Det er så spennende å høre hva andre bloggere tenker om fenomenet blogging. Er du veldig nysgjerrig på blogging, har du lyst til å lage din egen eller har du et par spørmål, finner du svar og inspirasjon her.

Første intervju jeg tenkte å publisere, er det med Stina fra Filmbuff. Hun er en av de bloggene jeg har lest mest og til og med samarbeidet med. Jeg digger at i en bloggverden med mange rosabloggere er det og blogger med temaer og nisjer. Disse er som oftest favorittene mine, og jeg digger denne. Håper dere liker intervjuet og sjekker innom Filmbuff!

Navn: Stina Ueland

Alder: 23

Bloggår: Startet bloggen i august 2014.

Skole/Jobb: Studerer master i filmvitenskap ved NTNU. Jobber i tillegg som filmanmelder/journalist for KINOMAGASINET og VIDEOMAGASINET.

Drømmejobb: Å kunne leve av å skrive om film.

Favoritt-innlegg: Årets 10 BESTE og VERSTE filmer. Mot slutten av hvert år samler jeg sammen de ti beste og ti verste filmene jeg har sett i løpet av det året, og laget to forskjellige innlegg om det. Disse innleggene har vært en stor suksess hittil, og leserne mine syns det er både underholdende og interessant å lese.

I korte trekk, hva handler bloggen din om? Filmbuff er en filmblogg, der jeg skriver om film og TV-serier. Anmeldelser, topp 10-lister, film- og serietips og "ukens film" er blant den typen innlegg som dukker opp på bloggen min.

Når og hvorfor startet du å blogge? Jeg har alltid likt å skrive, og har et ønske om å leve av og skrive om film. Bloggen hjelper meg til å bli en stadig bedre skribent, og den gir meg også muligheten til å nå ut til mange mennesker på en gang.

Hva ønsker du med bloggen din? Jeg ønsker å tilby filmtips og de nyeste filmanmeldelsene til "vanlige" mennesker som leser blogger, og som kanskje ikke oppsøker filmnettsider til vanlig, men som fremdeles er interessert i film.

Hvordan balanserer du blogging i hverdagen? Som fulltidsstudent på et masterstudiet, filmskribent for KINOMAGASINET og VIDEOMAGASINET, og hundeeier har jeg ikke alltid tid til å prioritere bloggen. Heldigvis har jeg flere faste lesere som besøker bloggen min titt og ofte, og ikke bryr seg om at jeg ikke oppdaterer bloggen daglig. Jeg prøver å publisere minst to innlegg per uke.

Hvor får du inspirasjon fra? Det er ikke mange filmblogger i Norge, i hvert fall ikke innen blogg.no plattformen. Jeg får ofte inspirasjon av å titte innom nettsidene til Filmpolitiet, og KINOMAGASINET og VIDEOMAGASINET, selvfølgelig. En en mine andre inspirasjonskilder er Youtube-filmanmelderen Chris Stuckmann.

Føler du at du har en stemme og en påvirkningskraft på grunn av bloggen? Jeg håper jo at min blogg har en viss påvirkningskraft på de som leser den. Hvis noen leser en av mine anmeldelser og tenker "den filmen MÅ jeg se" eller "den filmen skal jeg absolutt ikke se", da er jeg fornøyd :)

Hvordan er bloggverden i Norge idag? Finnes det bare rosablogger der ute? Jeg vil nok tørre å påstå at det er litt for mange rosabloggere, eller "hverdagsbloggere", i Norge. Blogging har blitt veldig populært, og det er jo flott, men det er også disse rosabloggene som får mest oppmerksomheten, og det gjør det vanskeligere for nisjeblogger som Filmbuff å nå ut til folk.

Er blogging akseptert i Norge idag tenker du? Ja, det vil jeg påstå. Blogging blir i større grad sett på som en seriøs uttrykksform. Men det er også viktig å legge fokus på de bloggene som skiller seg litt ut. Når VG og Nettavisen kun skriver om Sophie Elise, er det ikke så merkelig at de fleste setter norske bloggere i en bås som inneholder antrekksbilder og "dette gjorde jeg i dag"-innlegg.

Hvor ser du for deg at bloggen din er om et år fra nå? Jeg håper at den har holdt seg like populær, og at jeg forhåpentligvis har fått enda flere lesere :)

Hvem er drømmesamarbeidspartneren din? Som en filmblogger er det ikke like vanlig med samarbeidspartnere, men om jeg skal komme med et ønske må det være Platekompaniet. Å få gratis filmer som jeg anmelder eller anbefaler hadde vært perfekt! Nå har jeg mulighet til å dra på kinovisninger gjennom jobben, men om jeg ikke hadde hatt den jobben ville den perfekte samarbeidspartneren min vært den lokale kinoen.

Hvis du skulle solgt et produkt på bloggen din, hva hadde det vært? Det måtte vel vært filmer/TV-serier. Jeg hadde ikke solgt hva som helst på bloggen min, det må i hvert fall kunne knyttes opp mot film og serier.

Hva er ditt tips til de som vil lage sin egen blogg? Ha din egen stemme, og vit hva du vil med bloggen din. Det finnes tusenvis av blogger i Norge i dag, og de aller fleste er dessverre veldig like hverandre. Skill deg ut, og skriv om noe som virkelig engasjerer deg, så vil leserne komme etterhvert.

wanderlust - Photoshoot med Una

  • 12.02.2016, 20:00


Her kommer flere bilder fra photoshooten jeg hadde med Una. Disse bildene ble tatt ganske tilfeldig egentlig når vi var på veg tilbake, men de er noen av mine favoritter. Håper dere liker bildene. 

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Redigert i VSCO med filteret E3. Om du vil se Journalen jeg laget i VSCO, kan du sjekke ut den HER

Insurgent - 2015

  • 10.02.2016, 20:00


Jeg hadde ikke hatt tid til å glede meg til denne filmen, med skole og andre personlige hindringer. Men jeg ska si at jeg ble ganske så ivrig etter å ha sett den. 

Divergent, den første filmen, var uten avvik fra boka. Det var derimot ikke denne. Flere ting var endret, og jeg fikk med meg masse av dette mest fordi jeg nettop hadde blitt ferdig med boka. Men det skal da sies at jeg skjønner hvorfor de endret det de endret. Rett og slett for å få alt sammen unnagjort på to timer. Filmen var enkelt og greit en forenklet versjon av boka.

Det som skal være sagt, er at denne leder opp til neste film, og jeg har ikke vært så gira på å se neste film før. Jeg kom ut av salen, og gledet meg så til neste del av serien. Det at jeg har lest boken gjorde det til og med enda mer spennende. For selv om jeg vet hva som skjer, er jeg så gira på å se det denne gangen. Og det er ikke lenge til den kommer.

Om du har lest boka eller ikke, er denne definitivt verdt å se. Den er ute på DVD og Blu-Ray i butikker og på nett. Og har du ikke sett Divergent, kan du kjøpe den HER

annonselinker

 

Tumblr wallpaper - februar 2016

  • 08.02.2016, 20:00


Det er en stund siden sist "månedens wallpaper", så jeg tenkte å komme med en ny en nå. Det var på tide si! Liker veldig godt å lage disse og håper dere liker dem. Gjerne kommenter temaer, farger eller bilder jeg kan bruke til neste tumblr wallpaper. 

Denne er en mer grafisk og muligens litt sær type. Men og litt leken og naiv. Håper dere liker den og kommer til å bruke den!

Hva synes du om bakgrunnen?  //  Kommer du til å bruke den?

5 artikler å lese i helga

  • 05.02.2016, 20:00


Endelig er det helg, det skal bli godt. Jeg klarer aldri helt å slappe av i helgene, men nå er jeg fast bestemt på å ikke gjøre stort og heller spare energi. Har dere samme planer som meg, eller ikke, har jeg samlet 5 artikler dere kan lese på i helgen. Noen er litt lengre og noen kortere og er omtrent bare bilder. Håper dere liker denne typen innlegg, for jeg kommer over mange spennende artikler som jeg gjerne vil dele med dere.

 

6 Bloggtips til deg med få Lesere

  • 03.02.2016, 21:20


Som dere kanskje har lagt merke til, har jeg publisert et par innlegg skrevet av andre bloggere. Dette fordi jeg liker innlegget så godt at jeg selv vil ha det på min blogg. Det hjelper jo og den som har skrevet innlegget i form av at den får nye lesere fra meg. Så kommenter gjerne om dere kom herifra, og liker bloggen til personen. 

Idag har jeg et innlegg skrevet av Silje som skriver bloggen www.siljebert.blogg.no. Innlegget er enkelt og ryddig med gode tips, mange av disse bruker jeg og. Tror dette kan være nyttig om du vil starte egen blogg eller som en dytt til å ta bloggen din mer på alvor. 

Det å finne nytt innhold til bloggen kan være veldig krevende, derfor er det lurt å ha penn og papir tilgjengelig om du plutselig skulle komme på en ide til et innlegg du vil skrive. Jeg har alltid en notatbok tilgjengelig, hvor jeg skriver ned innleggene mine i forskjellige kategorier, for å ha mer oversikt. Når du føler at du har innhold nok til å skrive et innlegg, så gjør du det med en gang. Husk at du kan lagre innlegg i utkast, og spare et innlegg til en dag du føler det passer å laste opp. Når du skal poste et innlegg, har blogg.no kommet med en klokkefunksjon som gjør at du kan tidsinnstille når innleggene dine skal postes. Om du går på skole eller jobber, er det ikke alltid like lett å poste et innlegg i den perioden du oppholder deg der, og klokkefunksjonen kommer da til nytte. Prøv å ha faste klokkeslett for når du legger ut innleggene dine, da er det lettere for leserne dine å følge med.

For å få bloggen din frem og ut til leserne er det viktig at man markedsfører bloggen. Det er mange ting man kan velge mellom når det gjelder markedsføring. Blogg.no har en betalt tjeneste som heter bloggshout. Her betaler man minimum 15 kroner, og innlegget du velger å shoute havner på forsiden til blogg.no. Samme type opplegg finnes på andre nettsider, som for eksempel side2. Om du ikke vil eller kan bruke penger på markedsføring så finnes det heldigvis mange alternativer som ikke bør koste deg en krone. Del blogg innleggene dine med dine venner på facebook. Det finnes også en gruppe på facebook som heter BloggNorge, hvor du og andre bloggere deler sine innlegg med hverandre. Meld deg inn i andre bloggrelaterte nettsider, som for eksempel bloglovin og blogglisten.no. Å kommentere andres blogger, hjelper også med å markedsføre din blogg. Bare husk at du skriver bloggadressen din inn i feltet under navnet ditt.

Når man skriver en blogg i offentligheten, så er det viktig å tenke på at det sitter mange der ute som ikke alltid kommenterer det du vil høre. Disse kommentarene vil man helst ikke svare på, men om du får fine kommentarer eller meldinger, så gi respons. Vis leseren at du setter pris på kommentaren han/hun la igjen og legg gjerne igjen en kommentar på dems blogg i retur om de skulle ha det. Det hjelper verken deg eller leseren at man er overlegen.

Et oversiktlig og simpelt design er alltid en vinner, men det kan fort bli kjedelig om det forblir sånn året rundt. Å oppdatere et design jevnlig er alltid lurt, og kanskje er det spesielt lurt i et årtidsskifte. Er du god på redigering med CSS og HTML koder, så er ikke dette noe problem for deg. Men om du sliter med å lage designet selv, så finnes det mange gratis design med gode forklaringer på Google. Om du vil ha et design som er mer tilpasset deg og det du blogger om, så finnes det også bloggere som lager dette for deg, men dette er da en betalt tjeneste.

En blogg med mye bilder er alltid mer innbydende enn en blogg med mye tekst. En som trykker seg inn på et innlegg med bare tekst, vil mest sannsynlig ikke lese den. Kamera bilder gjør seg bedre på en blogg enn det mobilbilder gjør. Men om du ikke eier et kamera, så er det bedre å legge ut bilder fra mobilen enn å ikke ha noen i det hele tatt. Bruk tid på å bli kjent med kameraets innstillinger, slik at du får best mulig utbytte av bildene du tar. Det står også mye på nettet om forskjellige måter å ta bilder på, om du vil gjøre det litt mer avansert.

For at en blogg skal fortsette å være interessant for leserne dine, så må du lytte til hva de ønsker. Om mange av leserne dine har lyst til å se mer av en ting, er det viktig at du tar det til deg og viser dem at du har mottatt informasjonen. Om du stadig ikke lytter til hva dine lesere ønsker, er sjansen stor for at de ikke vil fortsette å lese bloggen din i fremtiden. Som blogger kan man også motta meldinger om folks private og personlige liv, pass derfor på at du lytter til hva leserne dine forteller deg, og ut ifra det de forteller, vurder hva du kan og bør gjøre med det.

Ønskeliste Februar 2016

  • 01.02.2016, 20:00


Jeg startet ikke så bra når det kommer til penger på nyåret. Men jeg har nå skjønt at det å kjøpe mat i kantina, fort blir penger av. Penger jeg kunne brukt på noe annet og mer fornuftig. Her er det jeg ønsker meg i februar, som litt inspirasjon til dere og ikke minst motivasjon for meg selv.

Vi skal på tur til Trysil i vinterferien og selv om jeg ikke er veldig interessert i ski eller slalåm, hadde det ikke gjort noe med en kul vinterjakke fra Junkyard. Også er det sikkert kjekt med noen snøbriller, disse fra Nike som man kan få med stryke, og det er kjekt for meg som bruker briller med styrke til vanlig. Oftere og oftere setter jeg meg og tegner nå, og det er veldig avslappende og godt, men jeg har aldri hatt noen ordentlig gode fargeblyanter og vil gjerne investere i det. Jeg har og blitt flinkere til å se film og en film jeg har veldig lyst til å se er The Theory of Everything, så den skal jeg nok klare å spare til. Jakker er jeg veldig glad i og har sett lenge på denne kule jakka fra Topman. 

annonselinker

 

Snippen

Mitt navn er Ola, jeg er 17 år og bor i miniatyr-Norge, Telemark. Du kan se meg med musikk på øret, med en notatbok under armen og med en eller flere ideer i hodet. Dette er mitt kreative utløp, velkommen!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits