- Snippen -

Blue - Marina and The Diamonds

 • 30.11.2015, 22:25


Nå som nettene har blitt lenger enn dagene, er det lett å føle seg litt nedfor. Kroppen blir påvirket av omstendighetene, og det er flere som går inn i en så-kalt "vinter-depresjon". Selv har jeg vært der flere ganger, men har funnet ut at musikk er redningen. Under er en av mine favoritt feel-good sanger. Den er så enkel, men så glad og fargerik. Håper den kan gi dere en bra start på den nye uken!

Apples konferanse - september 2015

 • 27.11.2015, 20:00


Apples siste konferanse ble holdt i september. Men nå starter produktene å rulle ut i butikker her i landet. Les videre for en oppsumering av produktene som ble presentert i september.

Først og fremst var det iPad Pro. Dette var rykter jeg hadde hørt om, men så fort det ble lansert, ble jeg ganske gira. Det er en iPad som er nesten like stor som min Macbook Pro. Det kuleste er nå at sammen med den er det laget en pen og et tastatur. Tastaturet er som andre tastatur til iPad, men pennen synes jeg virket konge! Den var betydelig tynnere enn andre, og med mer avansert teknologi, tror jeg en virkelig kan få alt ut av den gedigen skjermen på iPaden.

Om jeg skal ha en iPad Pro selv, er jeg usikker på. Hadde jeg fått en, kunne jeg godt tatt den imot, men tror jeg vil prioritere nytt kamera fremfor iPad.

Apple TV har lenge vært den samme. Store endringer har ikke blitt gjort de siste årene, så jeg har ikke brukt min masse. Den nye Apple TVen som ble lansert virker som en finpusset versjon med et par funksjoner lagt til. En stor ting er at den nå har en App Store, slik kan en laste ned spill og apper, og TVen kan bli litt mer som en datamaskin. Jeg tror derimot det er et lite stykke til for at den skal fungere som en smart TV. 

Designmessig, er den lik den gamle bortsett fra at den er litt større. En ny fjernkontroll er laget, og det er vel den største forskjellen, den er nå som en liten spillkonsoll med mikrofon til Siri, og trenger å lades med en lightning-kabel. 

Eventet sin store begivenhet var den nye iPhone, iPhone 6S. Ikke mye er forandret, bortsett fra alt, som blir sagt i den nye reklamen. Den har 3D touch, som først ble introdusert som force touch på Apple Watch, som gir en ekstra dimensjon til det hele. Selv har jeg fortsatt iPhone 6, men har prøvd den nye modellen, og det er virkelig en ny dimensjon som har blitt lagt til, kjempekult!

Telefonen kom nå i Rose Gold, som ser ut som rosa på bilder, og som er like rosa i virkeligheten, haha.

Hva synes du om Apples nye produkter, noe som ligger på ønskelisten til jul?

50 Shades of Grey

 • 26.11.2015, 18:00


- film-anmeldelse -

Den mye omtalte filmen 50 Shades of Grey kom på lerretet i februar ifjor. Men det er først nå jeg har tatt meg tid til å se den, var det verdt det? Litt usikker.

Jeg har hørt masse om bøkene og da det kom film av boken, brydde jeg meg ikke. Intill traileren kom og var overalt på nettet, den var umulig å unngå. I motsetning til mange andre, så jeg den ikke på kino. Lite lyst hadde jeg til å sitte i en kinosal, med villt fremmede og se på noen enda mer fremmede "kose seg litt ekstra" på storskjermen. Av ren nysgjerrighet så jeg den til slutt likevel. 

Et par i klassen som hadde sett den, synes den var kjempebra, det synes ikke jeg. Ikke var det spesielt kleint å se sex-scenene heller. Etter å ha hørt så mye rart, tenkte jeg at historien ikke bare kunne inneholde et par som har sex med tau, håndjern og annet gjennom 2 timer. Det måtte være noe mer! Karakterer å få med seg, tanker og en mer interessant historie. Det var det ikke.

Anastasia, hovedkarakteren, var en god-troende og dum karakter som ikke interesserte meg en smule, hun var snarere bare irriterende. Mr. Grey var og bare irriterende. Grunnen til at han likte å bruke denne jenta som en leke, beskyldte han at var fordi han "bare var sånn!"

Dette er den mest irriterende filmen jeg har sett, merker jeg blir irritert bare jeg skriver om det. Kan godt hende jeg tar feil, og ikke skjønner filmen, for den har blitt en stor suksess, men jeg skjønner ikke helt hvorfor, hehe. Om du vil se filmen selv, kan den kjøpes HER (annonselink)

Har du sett filmen, hva synes du om den? 

Høstens fargepalletter

 • 25.11.2015, 12:00


Er det en tid på året der fargene virkelig slår en, er det høsten. Fra de varme, tydelige fargene på bladene, til den kalde, grå bakken. Jeg fant disse på en side forleden, og kan være som inspirasjon til alt med farger, om det er til høstgarderoben eller farger på veggene. La disse inspirere deg til å fargelegge høsten i de vakreste farger!

Høsten er vel egentlig over, men den kommer igjen, så det skader ikke å være forberedt.
random black & white graphic design

 • 23.11.2015, 19:30


Innen bloggverden er "moderne" en stil vi hører masse om, men hva er det egentlig og hvordan kan en få det til selv? 

Det som ofte blir kalt "moderne design" i bloggverden, er veldig grafisk, finpusset til minste detalj og tydelig inspirert av magasiner. Tydelige fonter med store kontraster mellom form og størrelse. Tjukke, store bokstaver i overskriften, tynne små bokstaver i brødteksten.

Under ser dere resultatet av jeg som lekte meg litt frem med denne stilen. Ta inspirasjon under og prøv deg frem med diverse fonter og layouts. Denne laget jeg gjennom Polyvore, som er perfekt om du vil leke deg frem uten Photoshop og uten å laste ned uendelig mange fonter.

random black & white graphic design

 

Hemlock Grove - anmeldelse

 • 20.11.2015, 18:00


En rå og utenom det vanlige serie om varulver, vampyrer og andre vesener. Ikke den beste jeg har sett, men en med masser av underholdningsverdi!

Jeg startet å se på denne serien mens jeg ventet på femte sesong av Game of Thrones. I starten var den litt rar, men søskenbarnet mitt hadde sagt at jeg kom til å like den, så jeg fortsatte å følge med. Det var litt vanskelig å henge med, men mot slutten av første sesong hadde jeg en viss peiling på hva som foregikk. 

Den handler om familien Godfrey, en rik familie som eier et stort selskap i bygda Hemlock Grove. Peter Rumancek er sigøyner og flytter til bygda med moren sin. Mystiske ting skjer, og skylden faller fort på de nyinnflyttede som viser seg å være alt annet enn vanlige.

Når jeg startet på sesong 2 derimot, var alt jeg trodde jeg visste, feil. Irriterende var det i starten, men etterhvert som spenningen bygde seg opp, ble jeg mer og mer revet med. Selv om handlingen ikke ga veldig mening for meg, så var det veldig spennende. Plot-twists og drap som jeg ikke så komme. Jeg har ikke vært så klistret til dataskjermen som da. 

Effektene i serien er bra gjennomført, de fleste av dem. Det er flere blodige scener med kule effekter. Selv om jeg ikke er veldig fan av blod og gørr, kunne jeg ikke se bort. (Favorittscenen min er denne, ønsker ikke å spoile noe, så på eget ansvar) Mens det er flere scener der det ser ut som en tegneseriefigur er blitt kastet inn i serien. 

Siste sesong er nå kommet ut, og jeg er to episoder fra slutten på hele serien. Føler den skal vare lenger, for det har ikke bygd seg så veldig opp mot slutten, men håper den gjør det den nest siste episoden, og at den siste blir en knall avslutning. 


 

#serieanbefaling #netflix #TV #film #tips #anmeldelse

WILD Wallpapers

 • 18.11.2015, 08:40


I anledning Troye Sivans nye album, har jeg, som ifjor med TRXYE, laget 6 wallpapers til din telefon. Denne er tilpasset iPhone 6, men funker like fint på andre enheter. 

 

  

  

 

4. Desember kommer hans første fulle album, Blue Neighbourhood, det ser jeg veldig fram til. Da kan dere og vente dere flere wallpapers!

Dancing In Flames - Chinook

 • 16.11.2015, 11:05


I fjor ved vinterstid hørte jeg på Chinook sin Go Home. Hun var den jeg heiet på da hun var med på Idol, og sangen hennes gikk på repeat hjemme. Den gir meg alltid en følelse av hygge og jul, hvorfor vet jeg ikke. Det er nå et år siden hun kom ut med den, og da hun kom ut med en ny singel for bare litt siden, ble jeg kjemepegira! Stemmen hennes er jo fantastisk og musikken er så bra, ja den er bare så bra! Vet ikke hvordan jeg ellers skal beskrive den, hehe. 

 

Friday: Quittin' Time

 • 11.11.2015, 20:00


Sommeren er over, og du er tilbake i arbeid. Men du jobbet hardt denne uken, da er det på tide å finne på noe. Med en røff, men god, ull over-skjorte og bukser i en sprek farge, er du klar for å komme seg ut og slappe av!

Jakke   //   Skjorte    //   Bukse    //   Sko

Lianer - Unge Ferrari

 • 09.11.2015, 20:00


Rap er ikke en sjanger jeg hører masse på, og enda mindre er det vel egentlig om det er norsk rap. Men da jeg kom over et sangtips på Instagram, tok jeg likevel en lytt. Og overrasket ble jeg, over at jeg likte den så godt. Her har dere da en kul og litt morsom norsk rap, med attitude!

Dobbel-eksponering av norske dyr

 • 07.11.2015, 14:30


Høstfarger er jo de fineste fargene. Varme rød-, gul- og bruntoner mot det kalde grå været er jo helt utrolig. Kunstverk som har samlet denne følelsen er kjempekult. Og setter du sammen det fine landskapet, med norske dyr, i disse fine høstfargene, da er det kunst som jeg gjerne hadde hatt på veggen!

Bildene under er laget av A. Lie og det hadde ikke gjort noe å hatt noen av hans fantastiske bilder på veggen denne årstiden!Slik dobbel-eksponering synes jeg kan bli kjempekult! Jeg har ikke prøvd å lage noe slikt selv, men må prøve snart. Det skal visst gå an å gjøre i diverse apper, som Afterlight, så jeg skal nok prøve det på den måten først. Så kan jeg heller senere gjøre det i Photoshop, når jeg blir litt mer dreven, haha.

Har du laget slike dobbel-eksponerte bilder?

Thursday: From Business to Bar

 • 04.11.2015, 17:00


Kjenner du det? Høsten er blitt kaldere, og det er på sin plass med jakke og lue. Så fort du kommer på arbeid slenger du av deg jakka og lua og er klar til å jobb med en flanellskjorte og slim jeans. Når det er på tide å ta kvelden, er det ut på bar der du kan nyte kvelden uten å føle deg over-pynta!

Jakke   //   Skjorte    //   Bukse    //   Sko

On The Brightside - Never Shout Never

 • 02.11.2015, 20:00


En god start på uken er viktig. Denne sangen er den gode starten du trenger. Den er så enkel, så ren og full av feelgood-følelser. Og den har et godt budskap.

Snippen

Mitt navn er Ola, jeg er 17 år og bor i miniatyr-Norge, Telemark. Du kan se meg med musikk på øret, med en notatbok under armen og med en eller flere ideer i hodet. Dette er mitt kreative utløp, velkommen!

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits